Schoolkrant van 't Gerrit

Het broodbakje van… #3 Marijn Roelofsen

Sla jij weleens ontbijt of lunch over? Onze aardrijkskundedocent Marijn peinst er niet over: “Ik moet lunchen want anders sterf ik op een gegeven moment van de honger en word ik slap of ik krijg een hongerklop. Dan word ik echt trillerig. Toch is het ontbijt nog belangrijker voor mij. Ik kan de dag niet beginnen zonder ontbijt, want zonder heb je helemaal niets aan mij.” Kom dus niet bij hem aan met verhalen over intermittent fasting of diëten.

Als je Marijn rond lunchtijd tegenkomt, heeft hij standaard een kant-en-klare salade van de Appie, sushi van het sushiwinkeltje of een door de bakker gerolde wrap gezond in zijn hand. Het liefst eet hij ’s middags warm. Maar daar wil hij wel de tijd en rust voor nemen, zoals op een luie zondag met zijn gezin. Heeeel soms neemt hij een zelfgesmeerde boterham mee naar werk, maar wel in het broodtrommeltje van een van zijn kinderen. Het retro metalen broodbakje dat hij zelf een paar jaar geleden voor zijn verjaardag kreeg, ligt inmiddels op een kast in de gang vol met sleutels, batterijen, haarbandjes en andere frutsels. Weg te roesten. Als kind vond hij het al niet prettig om uit een broodtrommel te eten. Alles moest op van zijn ouders, dus hij gooide het soms gewoon weg…

Tegenwoordig dus salades, wraps gezond en rauwe vis. Eet hij dan echt altijd gezond? Stiekem is Marijn dus een enorme zoetekauw, maar aan die suikerverslaving wil hij niet te vaak toegeven. Een ander innerlijk gevecht gaat over het eten van vlees. De klimaatcrisis is wel iets waar hij vaak aan denkt, de aarde is immers zijn vakgebied. Vooral de vlees- en visindustrie is vrij dramatisch. Toch vindt hij zelf dat hij zijn eetpatroon te weinig aanpast. “Een tijdje was ik vegetariër, maar dat heb ik niet volgehouden. Niet als excuus, maar als gezin met kleine kinderen is het toch wat moeilijker. Ik ga zeker nog één of meerdere pogingen wagen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven