Schoolkrant van 't Gerrit

Het broodbakje van… #4 Ketaki Snijders

“Ik ben verslaafd aan tosti’s met kaas!” Ja, iedereen die Ketaki weleens tijdens de lunchpauze, of eigenlijk elke pauze, op school ziet, ziet haar wachtend op een tosti, kauwend op een tosti of met een leeg bordje tosti met ketchupvlekken. Soms strooit ze oregano erover, soms eet ze haar tosti met ham of rosbief met zout een peper. Vooral in de koudere maanden gaat zo’n warme hap er bij deze dansdocent goed in. Eerder at ze ook vaak yoghurt met fruit en havermout, maar dit is zo koud dat ze er dan eigenlijk geen zin in heeft. Een broodbakje heeft ze overigens niet, dus ze doet altijd aluminiumfolie om het brood heen, een pak kaas erbij en stopt een paar losse stukken fruit in haar tas.

Op dit moment geeft Ketaki maar een dansles van honderd minuten in de week, dus veel beweegt ze niet. Daar hoef je niet echt extra voor te eten. “Ik vind eten wel heel erg lekker en zit graag te knabbelen als ik aan het werk ben. Omdat ik nog borstvoeding geef, heb ik vaak honger. Dus ik eet best veel op één dag.” Maar al sinds haar 16de moet ze haar eetgedrag aanpassen vanwege allerlei allergieën. Als kind had ze vaak buikpijn en sindsdien eet ze bijvoorbeeld altijd glutenvrij. Gelukkig is er tegenwoordig overal wel glutenvrij brood of glutenvrije pizza te krijgen. Want Ketaki’s tweede verslaving is…. pizza! “Eigenlijk komt het neer op gesmolten kaas. Dat doe ik het liefst over al mijn eten. Daarnaast ben ik gek op sushi, patat, naturel chips en zoute drop. Maar ik eet ook vaak gezond hoor!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven